Categorieën
VANAF JULI 2018 MARKEERT GOOGLE CHROME ALLE HTTP-WEBSITES ALS ONVEILIG

VANAF JULI 2018 MARKEERT GOOGLE CHROME ALLE HTTP-WEBSITES ALS ONVEILIG

Google heeft aangekondigd dat ze een fundamentele verandering gaan doorvoeren aan hun Google Chrome browser. Vanaf juli 2018 zullen HTTP-websites gemarkeerd worden als “Niet veilig” en alle HTTPS-websites krijgen het label “Veilig” mee.

Zal deze maatregel veel internetgebruikers treffen? Ja, want Google Chrome is de grootste browser: wereldwijd wordt het door bijna 1 op 3 surfers gebruikt. De Belgische cijfers volgen diezelfde trend: 56,55% op desktop en 51,58% op mobiel. De andere browsers (Firefox, Safari, Internet Explorer en Edge) volgen allemaal achterop met elk rond de 10% marktaandeel.

cYfmZa-oiA4g5Do68uoxKIu99pVIMBCIvuGjfLDr

Wat is het verschil tussen HTTP en HTTPS?

HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol. Het is de standaard procedure om informatie uit te wisselen tussen netwerken. Deze procedure maakt het mogelijk om data van een webserver naar jouw browser te sturen zodat jij webpagina’s kan bekijken. Maar uitwisseling die via HTTP verloopt is niet beveiligd en kan onderschept worden door derden.

Om de uitwisseling toch te beveiligen, werd HTTPS ontwikkeld. Dit is hetzelfde als HTTP, behalve dan dat de uitwisseling beveiligd is. Data wordt eerst geëncrypteerd, dan verstuurd en de ontvanger maakt de encryptie ongedaan om de data te kunnen lezen. Als de data onderschept wordt, is ze dus volledig onleesbaar.

Het SSL-certificaat voor HTTPS

Om een HTTPS-verbinding tot stand te brengen, is een SSL-certificaat nodig. SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt voor een veilige verbinding tussen de computer van de bezoeker en jouw website. Het is niet alleen een manier om die verbinding te beveiligen, maar ook om aan internetgebruikers duidelijk te maken dat de domeinnaam en hosting van je website beveiligd zijn. Het is dus een manier om jouw eigen website beter te beveiligen, en tegelijkertijd de privacy van je bezoekers te verbeteren. Een SSL-certificaat moet wel regelmatig geüpdatet worden.

Goed nieuws: wij kunnen je hiermee helpen

Wens je je website en de bezoekers ervan te beveiligen, neem dan contact met ons 

Next PostGOOGLE TAG MANAGER: MEER GEDETAILLEERDE WEBSITE ANALYSE